fredag 1 mars 2024

inloggad som

Han tar ratten i golvkoncernen

Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

Inarea fick sitt namn i somras då det bytte från Golventreprenadgruppen. Koncernen är resultatet av flera uppköp av golvläggningsföretag, orkestrerat av Small Cap Partners med den tidigare Beijer Ref-vd:n Per Bertland, som är ordförande i golvkoncernen.

Nu gör Inarea en rokad i ledningen där finanschefen Rikard Fransson kliver upp som vd, medan den tidigare vd:n Hans Förster fortsätter som ansvarig för företagsutveckling och förvärv.

Inarea Group har växt snabbt genom förvärv av små oberoende golvläggningsföretag till en koncern som nu omsätter 1,8 miljarder kronor på rullande årsbasis. Ett mål i koncernen har varit att omsätta 3 miljarder till år 2027.

– I dag ser vi att det kommer att gå betydligt snabbare än så, men en mer exakt tidsram vill jag inte ge, säger Per Bertland.

Han har tidigare uppgett för Rapidus att Small Cap Partners avser gör en exit i golvkoncernen, antingen genom en försäljning till en industriell tagare eller en börsnotering. Den avsikten står kvar.

– Bolaget kommer att vara börsfähigt och redo för försäljning nu till våren, men när marknaden nu ser ut som den gör tror jag inte på en exit förrän tidigast i slutet av 2024, säger Per Bertland.

Gunnar Wrede

Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.