fredag 23 februari 2024

inloggad som

Boozt skruvar upp helårsprognosen

|  
|  

Boozt skriver upp prognoserna för omsättningstillväxt och justerat rörelseresultat för helåret 2023. Anledningen är e-handelsbolagets rekordförsäljning under Black Friday.

Svenska hushåll är hårt pressade ekonomiskt. Många har därför jagat klipp under Black Friday-veckan. Det syns hos börsnoterade Malmöbolaget Boozt. Med en månad kvar av året meddelar bolaget att omsättningstillväxten nu väntas uppgå till 13-15 procent, tidigare prognos var 11-15 procent. Det justerade rörelseresultatet väntas uppgå till 370-390 miljoner kronor, mot tidigare prognos om 350-390 Mkr.

“Under Black Friday veckan välkomnade Boozt och Booztlet mer än 125.000 nya kunder och efterfrågan på alla geografiska marknader ökade jämfört med föregående år. Mer än 50 procent av bolagets sålda varor under perioden var i de nyare kategorierna Barn, Sport, Skönhet och Heminredning”, kommenterar Boozt vd och medgrundare Hermann Haraldsson.

Beskedet fick Boozts aktie att stiga några procentenheter under tisdagsmorgonen.

Så sent som i början av den här månaden skickade Boozt ut en omvänd vinstvarning, i samband med rapporten för det tredje kvartalet.

– Marknaden är tuff och särskilt i Sverige är marknaden väldigt prisdriven. Därför växer också outletkonceptet booztlet.com. I en tid då konsumtionskraften minskar vill människor hitta en bra deal och det kan man göra här, sa Hermann Haraldsson till Rapidus då.

Boozt Fashion grundades 2007 för att hjälpa andra företag att driva e-handel. Den första kunden var det danska företaget Bestseller. År 2010 beslutade Bestseller att driva e-handeln på egen hand och Boozt tvingades att ändra inriktning. Strategin blev då att driva egen e-handel under namnet boozt(punkt)com.

Sedan maj 2017 är Boozt noterat på Stockholmsbörsen och sedan 2020 på börsen i Köpenhamn. Tidigare i år tog Rapidus ett längre snack med Hermann Haraldsson om e-handelsutmaningar, framgångsrecept och framtidsprognoser. Läs hela intervjun här.

Martin Linderoth

Boozt skriver upp prognoserna för omsättningstillväxt och justerat rörelseresultat för helåret 2023. Här ser du varför.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.