lördag 2 december 2023

inloggad som

Nya delägare till Imvi Labs

|  
|  

VR-bolaget Imvi Labs tillförs 4 miljoner kronor i sin största emission hittills. Inwidos tidigare Sverigechef Anders Isaksson finns bland de nya finansiärerna.

Ny är likaså entreprenören Anders Åbrink via bolaget ChemGuard. Även några tidigare delägare – som Inrivers medgrundare och Imvi Labs ordförande Johan Billgren, Aqilles Invest, Tassaka Invest och I Love Lund – deltog i emissionen.

– Det är en stark ägarskara med mycket kompetens och kontakter. Alla bidrar med mer än bara kapital, säger Imvi Labs vd och medgrundare Peter Carlsson.

Kapitalet ska gå till att skala upp försäljningen av bolagets produkt, en VR-baserad träning för personer med samsynsproblem. Det är en nedsättning i ögonkoordinationen som bland annat gör läsning mer utmanande för personer med ADHD, dyslexi och dyskalkyli eller efter en stroke och hjärnskakning.

– Vi ska satsa på ett ordentligt genombrott i försäljning till skolor och privatpersoner i Sverige och Finland. Vår strategi är att främst rikta in oss på friskolor och proaktiva kommuner i Sverige. Vi upplever att man i Finland är betydligt mer beslutskraftiga än i Sverige, säger Peter Carlsson.

För ett par veckor sedan gästade Imvi Labs och Peter Carlsson Rapidus podd Lejonkulan. Här kan ni lyssna på avsnittet.

Emiliano Strauss

VR-bolaget Imvi Labs tillförs 4 miljoner kronor i sin största emission hittills. Inwidos tidigare Sverigechef finns bland de nya finansiärerna.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad