lördag 2 december 2023

inloggad som

Så ska han utmana SR om sportreferat

|  
|  

På tv är konkurrensen hård om sportsändningar. Men i radio finns inga andra än radiosporten på Sveriges Radio, säger Ola Heffler, grundare av bolaget Sportscom som vill utmana P4. I nya avsnittet av podden Lejonkulan berättar han om färdplanen.

– Allt fler hushåll betalar för lyssnat material. Allt fler lyssnar medan de gör något annat. Det finns en marknad för betalt sportinnehåll i radioformat, säger Ola Heffler när han pitchar för Lejonkulans programledare Janne Dahlqvist.

Ola Heffler är veteran från TV4 och har grundat bolaget tillsammans med Peder Rotkirch och Katarina Koritz, som har erfarenhet från Fotbollskanalen, Aftonbladet och Viasat Sport. Trion är alltjämt huvudägare i bolaget.

Helsingborgsbolaget ska via sin app sända alla matcher från Premier League och SHL i år. Nästa år adderas fotbolls-Allsvenskan. Kommentator-veteraner som Robert Perlskog, Pelle Bäckman och Daniel Kristiansson har anslutit sig till den streamade tjänsten.

Men hur ska de klara av att manna upp med kommentatorer för alla matcher? Hur ska de lyckas locka över lyssnarna från P4? Ola Heffler ger svaren i dagens avsnitt av Lejonkulan.

På tv är konkurrensen hård om sportsändningar. Men i radio finns inga andra än radiosporten på Sveriges Radio, säger Ola Heffler, grundare av bolaget Sportscom som vill utmana P4. I nya avsnittet av podden Lejonkulan berättar han om färdplanen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad