lördag 2 december 2023

inloggad som

Hypergene i miljardaffär

|  

SaaS-bolaget Hypergene från Malmö har kontrollerats av riskkapitalbolaget Monterro i drygt sju år. Nu uppges en investmentbank ha anlitats för en exit i det som kan bli en miljardaffär.

Affären bli klar redan innan jul och prislappen väntas hamna på runt 1 miljard kronor. Det skriver Breakit idag.

Det var i juni 2016 som riskkapitalbolaget Monterro köpte 60 procent av aktierna i Hypergene, som säljer ett verktyg för planering och resurshantering. Då låg omsättningen på 119 miljoner kronor. Försäljningen har sedan dess tagit fart och förra året landade omsättningen på 243 Mkr, vilket var en ökning med nästan 25 procent jämfört med 2021.

En del av tillväxten förklaras av det tyska förvärvet av branschkollegan Proventis, men även när det räknas bort låg tillväxten på 20 procent. Bolaget är också lönsamt med ett rörelseresultat på 8,3 miljoner kronor. När affären med Proventis gjordes upp värderades Hypergene till 753 Mkr. Detta skriver Breakit som också uppger att två av varandra oberoende källor uppger att huvudägaren Monterro nu laddar för en exit i Hypergene.

Rapidus har sökt Hypergene för en kommentar.

Martin Linderoth

SaaS-bolaget Hypergene från Malmö har kontrollerats av riskkapitalbolaget Monterro i drygt sju år. Nu uppges en investmentbank ha anlitats för en exit i det som kan bli en miljardaffär.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad