onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Future IT Partner växer med nytt förvärv

|  
|  

Future IT Partner växer. Förvärvet av IT-Support Norden i Veberöd är Helsingborgsbolagets andra i år.

– IT-Support Norden har samma synsätt som vi när det gäller kvalitet. Samarbetet är ännu ett steg för oss i vår målmedvetna strävan att bli det självklara valet av IT-leverantör, säger Jonas Nilsson, vd för Future IT Partner som har huvudkontor i Helsingborg.

Bolagets mål är att vara en helhetspartner som erbjuder kompletta IT-lösningar. Ny kompetens inom affärssystemområdet Pyramid är därför en av anledningarna till förvärvet och genererar ett nytt affärsområde för Future IT Partner, men stärker också områdena IT-drift och support.

IT-Support Norden minskade förra året sin omsättning från 18,3 Mkr (2021) till 12,4 Mkr (2022) som ett resultat av att avtalet med en stor kund upphörde. Vinsten sjönk till 227.000 kronor (409.000).

– Vi hoppas kunna arbeta oss in på den kunden igen, men framför allt kan vi växa på våra befintliga kunder med affärssystem och framför allt kan vi växa affärsdjupet på deras kunder, säger Jonas Nilsson.

Det var för övrigt Future IT Partners andra förvärv i år. I somras tog man över Europadata i Göteborg, ett mindre konsultbolag.

– De omsätter runt 4 Mkr på två konsulter. Vi växer i Göteborg och behövde ”händer” på plats så de passade perfekt för oss. Men samma sak här, vi tror att vi kan växa affären rätt bra.

Future IT Partner grundades 2012 och har nu över 350 företagskunder. Omsättningen har ökat från 19 Mkr (2016) till 58,5 Mkr (2022) och de utsågs förra året till Gasellföretag av Dagens Industri. Vinsten landade på 2,6 Mkr. Förutom huvudkontoret i Helsingborg har man även kontor i Lund. Efter förvärven har bolaget 33 anställda.

– Vi kommer att landa runt 67-68 Mkr i omsättning 2023 och har en budget på 86 Mkr för 2024. Mycket tack vare förvärven, men även organiskt, säger Jonas Nilsson.

Har ni märkt av ränte- och kostnadsökningarna?

– Många branscher har det tufft så det märks ju, men samtidigt behövs våra tjänster så vi tecknar mycket nytt. Inköpen pausas dock lite. Men vi jobbar på, framtiden ser mycket ljus och spännande ut, säger Jonas Nilsson.

Sölve Dahlgren

Future IT Partner växer. Förvärvet av IT-Support Norden i Veberöd är Helsingborgsbolagets andra i år.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.