lördag 2 december 2023

inloggad som

Han blir vd för Inwido

|  
|  ,

Fönsterbolaget Inwido har utsett en ny vd. Han kommer från investment banking och industrin.

Det blir Fredrik Meuller som tar över efter Henrik Hjalmarsson på vd-posten i Inwido. Fredrik Meuller är sedan fem år vd för Nord-Lock Group, ett industriföretag som ingår i Latour-sfären. Dessförinnan har han jobbat i 16 år på olika befattningar i Trelleborg. Han har även erfarenhet från investmentbank och som managementkonsult.

– Det gick fort att hitta kandidater i rekryteringen och vi hade dessutom ganska många. Vd-posten i Inwido är viktig och det känns skönt att få detta på plats, säger Inwidos ordförande Per Bertland och fortsätter:

– Fredrik Meuller har en gedigen bakgrund, rätt attityd och vinnarinstinkt.

Till bakgrunden hör att Per Bertland även sitter i styrelsen för ventilationsbolaget Lindab med vd Ola Ringdahl – som också kom från Nord-Lock. Det är alltså andra gången som Per Bertland fiskar upp en vd från Latourbolaget.

Fredrik Meuller tillträder senast den 1 maj, eventuellt tidigare beroende på när han släpps från Nord-Lock.

Gunnar Wrede

Fönsterbolaget Inwido har utsett en ny vd. Han kommer både från investment banking och industrin.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad