söndag 25 februari 2024

inloggad som

Cyxone behöver nya pengar

|  
|  

Läkemedelsbolaget Cyxone i Malmö gör en företrädesemission på 36 miljoner kronor. Bolaget har rest nära 100 miljoner kronor de senaste åren.

Emissionen ska finansiera vidareutveckling av två läkemedelskandidater.
Kandidaterna Rabeximod mot ledgångsreumatism befinner sig i klinisk fas 2 och T20K tänkt att användas vid MS i ett projekt som är i preklinisk fas.

Cyxone byter även utvecklingsstrategi när det gäller kandidaten mot ledgångsreumatism för att nå ett större marknadssegment. Bolaget skriver även att utvecklingskostnaderna framåt ser ut att bli lägre än tidigare aviserat.

Rabatten på aktien, den erbjuds för 0,17 kronor, gjorde att aktiekursen sjönk till hälften från 0,34 till 0,18 kronor på tisdagmorgonen.

Vid årsskiftet 2021-2022 störtdök aktien från cirka 4,50 kronor ner till ungefär gårdagens nivå i samband med annonsering av en företrädesemission med kraftig rabatt där bolaget reste 61 miljoner kronor, vilket var 90 procent av den önskade summan.

Rapidus har försökt att nå bolagets vd Carl-Magnus Högerkorp för en kommentar.

Elisabet Ottosson

Läkemedelsbolaget Cyxone i Malmö gör en företrädesemission på 36 miljoner kronor. Bolaget har rest nära 100 miljoner kronor de senaste åren.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.