torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Cyxone behöver nya pengar

|  
|  

Läkemedelsbolaget Cyxone i Malmö gör en företrädesemission på 36 miljoner kronor. Bolaget har rest nära 100 miljoner kronor de senaste åren.

Emissionen ska finansiera vidareutveckling av två läkemedelskandidater.
Kandidaterna Rabeximod mot ledgångsreumatism befinner sig i klinisk fas 2 och T20K tänkt att användas vid MS i ett projekt som är i preklinisk fas.

Cyxone byter även utvecklingsstrategi när det gäller kandidaten mot ledgångsreumatism för att nå ett större marknadssegment. Bolaget skriver även att utvecklingskostnaderna framåt ser ut att bli lägre än tidigare aviserat.

Rabatten på aktien, den erbjuds för 0,17 kronor, gjorde att aktiekursen sjönk till hälften från 0,34 till 0,18 kronor på tisdagmorgonen.

Vid årsskiftet 2021-2022 störtdök aktien från cirka 4,50 kronor ner till ungefär gårdagens nivå i samband med annonsering av en företrädesemission med kraftig rabatt där bolaget reste 61 miljoner kronor, vilket var 90 procent av den önskade summan.

Rapidus har försökt att nå bolagets vd Carl-Magnus Högerkorp för en kommentar.

Elisabet Ottosson

Läkemedelsbolaget Cyxone i Malmö gör en företrädesemission på 36 miljoner kronor. Bolaget har rest nära 100 miljoner kronor de senaste åren.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.