fredag 24 maj 2024

inloggad som

Nordic Delta Group gör sin första exit

|  ,
|  

Investmentbolaget som är huvudägare i IT-konsulten Tretton37 säljer för första gången ett portföljbolag.

Nordic Delta Group säljer det turkiska portföljbolaget Talentics till likaledes turkiska Kolay IK. Talentics är ett Saas-bolag som utvecklar en plattform för rekryteringar. Bolaget bildades för bara två år sedan och säljs nu för 22 miljoner kronor.

– Vi har som strategi att ha en exithorisont för våra mindre portföljbolag. Den här försäljningen kom dock lite tidigare än vi hade tänkt. Men vi fick ett bud från Kolay och valde att acceptera det, säger Anders Dellson, vd på Nordic Delta Group.

Nordic Delta Group, NDG, är Tretton37-grundaren Deniz Yildirims ägarbolag och har sin upprinnelse härifrån. På senare år har ägarbolaget tagit formen av ett investmentbolag med flera portföljbolag som innehav där Tretton37 är det allra största. Den aktuella försäljningen är den första exit som Nordic Delta Group gör i sin numera mer formaliserade skepnad som investmentbolag.

Förutom Tretton37 har NDG bolagen Estable som utvecklar ett analysverktyg för hästkapplöpning samt Gardenr som utvecklar en trädgårds-app.

Gunnar Wrede

Investmentbolaget bakom IT-konsulten Tretton37 säljer för första gången ett portföljbolag.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.