fredag 29 september 2023

inloggad som

​​Växande IT-koncern slukar Malmöbolag

|  ,
|  

IT-konsulten Great IT växer i rask takt och gör sitt första bolagsköp i förvärvet av kommunikationsbyrån Edmund Communication.

Förra året omsatte Great IT 199 miljoner kronor, vilket var en fördubbling jämfört med 2021. Under samma period gick resultatet efter finansnetto samma väg, från 11,7 Mkr till 21,8 Mkr och personalstyrkan växte, från 44 anställda till 79. För att få plats med alla tog koncernen över ett nytt våningsplan på huvudkontoret på Einar Hansens Esplanad i Malmö. 

I år fortsätter koncernen på samma bana. Under första halvåret växte omsättningen med 33 procent, jämfört med samma period i fjol. Koncernen sysselsätter nu 140 personer och har storkunder som HMS Networks, E.on Energidistribution och ​​Verisure.

– Vi växer inom alla områden och har startat ett par nya affärsområden, Analytics och Security, som båda växt väldigt snabbt. Det har funnits med i vår långsiktiga strategi att växa organiskt till en viss storlek och sedan börja titta på att även växa genom förvärv, säger Ola Ehrstedt, Great IT:s vd och grundare.

Edmund Communication är ett konsultbolag som specialiserat sig på kommunikation i samband med digitala transformationer.

– Det är ett korsbefruktande. Vi har en väldigt bred kundbas och våra erbjudanden kompletteras nu med Edmunds kompetens, och vice versa, säger Ola Ehrstedt. 

Förvärvet innebär också en geografisk expansion för Malmökoncernen, som får ett kontor i Reykjavik på köpet. Great IT har sedan tidigare också kontor i Houston. Planen framöver är dock att fortsätta ta marknadsandelar i Sverige och Ola Ehrstedt utesluter inte fler förvärv framöver. 

– Det blir det säkert, vi vill fortsätta växa både med nya affärsområden och geografiskt men just nu har vi fullt nationellt fokus. Vi finns representerade i Stockholm och kan växa mer där, och vi har ännu inte hunnit etablera oss i Göteborg. På lite längre sikt har vi planerat en internationalisering, nu testar vi oss fram i mindre områden, säger han.

Emiliano Strauss

IT-konsulten Great IT växer i rask takt och gör sitt första bolagsköp i förvärvet av kommunikationsbyrån Edmund Communication.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad