lördag 11 maj 2024

inloggad som

Han vill göra vården jämlik

|  
|  

Second Opinion heter det nya Minc-bolaget som vill ge fler patienter tillgång till en andra bedömning efter läkarbesök.

Det finns likheter mellan fotboll och startupvärlden. Det menar Abdirahiim Abdi som gick från det ena till det andra. Nu utvecklar han den digitala plattformen Second Opinion.

– Nu handlar det bara om att bygga, bygga och bygga. Det är det jag gillar med entreprenörskap. Det är lite som fotboll, ju mer tid och energi du lägger på det desto bättre blir det, säger han.

Han har tillsammans med en utvecklare tagit fram plattformen, som ska testas i en betaversion på läkare och patienter. Syftet är att tillgängliggöra vården i en större utsträckning, att fler patienter ska kunna få en andra läkarbedömning av både diagnos och behandlingsalternativ.

– Det är något man har rätt till enligt patientlagen. Men det är få som känner till det och ännu färre som får det. Med den nya tekniken kan man överbrygga klyftan mellan de som får en högkvalitativ vård och de som inte får det, säger Abdirahiim Abdi.

Mette Carlbom

Tvivlar du på din läkare? Ett nytt Minc-bolag vill erbjuda patienter en andra bedömning efter läkarbesök.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen


  • Fler härliga 34:or

    På tisdag den 14 november firar vi 34:orna 2023. Här följer tio heta företag som grundats och drivs av entreprenörer som är max 34 år.