söndag 28 april 2024

inloggad som

Kraftig tillväxt i Ourliving

|  
|  

Fastighetsdigitaliseringsbolaget Ourliving ökade tillväxten med nästan 800 procent under årets andra kvartal. Nu siktar Malmöbolaget på ytterligare tillväxt och förbättrad lönsamhet.

Det var runt årsskiftet som Ourliving tog klivet in i solenergisektorn då bolaget köpte Solarfuture. Köpet har accelererat Ourlivings orderingång och ökat tillväxten markant. För andra kvartalet i rad visar bolaget en stark tillväxt. Under Q2 ökade tillväxten med 785 procent, i jämförelse med motsvarande kvartal föregående år. Omsättningen under kvartalet landade på 7 miljoner kronor.

– Tillväxten beror på solenergilösningarna. Vi har strukturerat upp verksamheten bra och lagt en gedigen grund för att växa ytterligare på marknaden, säger Ourlivings vd Henrik Jarl.

Förutom att sälja solenergiprojekt arbetar Ourliving med att digitalisera boende- och fastighetsindustrin med hjälp av en digital plattform. Den digitala plattformen ska nu integreras i bolagets energierbjudande, i form av en app som kan styra solpaneler. Henrik Jarl ser ljust på framtiden.

– Vår bedömning är att tillväxten fortsätter under året. Med en stark orderstock på drygt 10 miljoner kronor och nuvarande offertvolym är min tro är att vi omsätter 30 miljoner i slutet av året. Samtidigt fokuserar vi givetvis på att nå lönsamhet.

I det andra kvartalet visade Ourliving en klart förbättrad EBITDA på -2,2 miljoner, vilket är 1,2 miljoner bättre jämfört med motsvarande kvartal förra året.

Martin Linderoth

Fastighetsdigitaliseringsbolaget Ourliving ökade tillväxten med nästan 800 procent under årets andra kvartal. Nu siktar Malmöbolaget på ytterligare tillväxt och förbättrad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.