fredag 29 september 2023

inloggad som

Spotlight spår tuff höst

|  
|  

Finanshuset Spotlight Group spår i sin rapport för det andra kvartalet att finansmarknaden blir fortsatt utmanande.

”Sommarmånaderna har varit osedvanligt avvaktande på transaktionsmarknaden samtidigt som det tuffa marknadsklimatet har kvarstått. Det tredje kvartalet kommer därför sannolikt bli än mer utmanande för koncernen. Under Q4 finns det dock goda indikationer på att transaktionsklimatet förbättras”, skriver Spotlight i rapporten.

Spotlight Group driver bland annat aktiehandelsplatsen med samma namn, finansrådgivaren Sedermera Corporate Finance samt kommunikationsbyrån Shark Communications. Koncernen gjorde en förlust på 3,1 miljoner kronor under det andra kvartalet, jämfört med minus 14,1 Mkr under samma kvartal i fjol. Omsättningen steg en aning trots de dystra formuleringarna, från 32 Mkr till 39 Mkr.

”Under återstoden av 2023 måste Spotlight Group räkna med ett fortsatt kylslaget noteringsklimat och historisk sett låga handelsvolymer. Som omvärlden ser ut måste vi vara realistiska kring att det inte kommer att komma några snabba positiva förändringar av marknadsklimatet. Därför vill jag inte prata om vändning eller återgång till det normala. I stället ser jag framför mig att det nuvarande klimatet varar under överskådlig tid och att vi därför betraktar det som det nya normala”, skriver vd Peter Gönczi i rapporten.

Spotlight Group spår i sin rapport för Q2 att finansmarknaden blir fortsatt utmanande.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad