måndag 6 maj 2024

inloggad som

Spotlight spår tuff höst

|  
|  

Finanshuset Spotlight Group spår i sin rapport för det andra kvartalet att finansmarknaden blir fortsatt utmanande.

”Sommarmånaderna har varit osedvanligt avvaktande på transaktionsmarknaden samtidigt som det tuffa marknadsklimatet har kvarstått. Det tredje kvartalet kommer därför sannolikt bli än mer utmanande för koncernen. Under Q4 finns det dock goda indikationer på att transaktionsklimatet förbättras”, skriver Spotlight i rapporten.

Spotlight Group driver bland annat aktiehandelsplatsen med samma namn, finansrådgivaren Sedermera Corporate Finance samt kommunikationsbyrån Shark Communications. Koncernen gjorde en förlust på 3,1 miljoner kronor under det andra kvartalet, jämfört med minus 14,1 Mkr under samma kvartal i fjol. Omsättningen steg en aning trots de dystra formuleringarna, från 32 Mkr till 39 Mkr.

”Under återstoden av 2023 måste Spotlight Group räkna med ett fortsatt kylslaget noteringsklimat och historisk sett låga handelsvolymer. Som omvärlden ser ut måste vi vara realistiska kring att det inte kommer att komma några snabba positiva förändringar av marknadsklimatet. Därför vill jag inte prata om vändning eller återgång till det normala. I stället ser jag framför mig att det nuvarande klimatet varar under överskådlig tid och att vi därför betraktar det som det nya normala”, skriver vd Peter Gönczi i rapporten.

Spotlight Group spår i sin rapport för Q2 att finansmarknaden blir fortsatt utmanande.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.