tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Idogen i konkurs

|  
|  

Det blev inget omvänt förvärv som skulle rädda det krisdrabbade läkemedelsbolaget i Lund.

Lundabolaget Idogen lämnade på fredagen, den 7 juli, in en konkursansökan. Som Rapidus tidigare beskrivit har bolaget in i det sista hoppats på att en affär skulle värdera bolaget teknik tillräckligt högt för att möjliggöra fortsatt drift.

”Ett flertal diskussioner om omvänt förvärv har pågått in i det sista men har nu avbrutits. Försäljningen av teknologiplattformen har inte nått de budnivåer som behövts för att på så sätt driva bolaget vidare. Därmed tvingas vi nu att formellt sätta bolaget i konkurs”, skriver tf vd Christina Herder i ett pressmeddelande.

Idogen bildades 2008 och har sedan 2020 handlats på First North, med mot slutet runt 4.000 aktieägare. Bolaget har utvecklat en plattform som är tänkt att användas i olika cellterapier. Under förra året reste bolaget runt 40 miljoner kronor.

Idogen avnoterades från Nasdaq First North på fredagen.

Det blev inget omvänt förvärv som skulle rädda det krisdrabbade läkemedelsbolaget i Lund. Lundabolaget Idogen lämnade på fredagen, den 7 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.