fredag 26 april 2024

inloggad som

Nya EU-miljoner till Öresundssamarbete

|  ,
|  


Det interregionala forskningssamarbetet ReproUnion beviljas 6,7 miljoner euro för att omvandla sin mångåriga forskning till nya innovationer och behandlingar.

Samarbetsprojektet har under ett decennium involverat akademi, sjukvård och life science-industri från båda sidor av sundet. Det har bland annat resulterat i cirka 30 forskningsprojekt och 130 vetenskapliga artiklar inom området reproduktionsmedicin. Nu ska kunskapen implementeras i nya behandlingsmetoder och innovationer.

Fortsättningen av samarbetet finansieras med cirka 77 miljoner kronor från EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, Region Hovedstaden, Region Skåne och Ferring Pharmaceuticals.

– För oss är ReproUnion ett utmärkt initiativ som stärker innovationskraften inom reproduktiv hälsa, genom samarbeten mellan akademin, sjukvården och näringslivet. Som det ledande företaget inom reproduktionsmedicin, ser vi det som en viktig roll att kunna stötta mindre life science-entreprenörer inom ramen för samarbetet, skriver Ferrings Kelle Moley i ett pressmeddelande.

Emiliano Strauss

Det interregionala forskningssamarbetet ReproUnion beviljas 6,7 miljoner euro för att tillämpa sin mångåriga forskning.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.