tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Amniotics får EU-patent

|  
|  

Det finansiellt pressade Lundabolaget Amniotics, som utvecklar läkemedel baserat på stamceller från fostervatten, beviljas patent i EU.

Patentet gäller ”centrala aspekter av bolagets teknologiplattform, vilket inkluderar produktkandidaten PulmoStem”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Beviljandet innebär exklusiva kommersiella rättigheter i EU åtminstone fram till 2040.

”Detta EU-patent är ett starkt tillskott till Amniotics patentportfölj då det täcker fundamentala nyckelteknologier”, skriver vd Marcus Larsson i pressmeddelandet.

PulmoStem är en läkemedelskandidat mot KOL, Covid-19 samt andra luftvägsvirus.

Amniotics är noterat på First North och sedan 2021 har aktievärdet i stort sett raderats. Hela bolaget värderas i dag till 9 miljoner kronor. Aktiemarknaden var försiktigt positiv till nyheten om EU-patentet och lyfte aktien med mellan 5 och 10 procent på torsdagsförmiddagen.

Det finansiellt pressade Lundabolaget Amniotics beviljas patent i EU.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.