lördag 27 april 2024

inloggad som

Tretton37 vinner ny upphandling

|  
|  

IT-konsultbolaget Tretton37, som nu ingår i den Lundabaserade IT-koncernen Nordic Delta Group, vinner ännu ett ramavtal.

Den här gången gäller avtalet Myndigheten för digital förvaltning (DIGG). Avtalet är det senaste i raden som bolaget skriver med offentliga aktörer.

– Offentlig sektor bidrar med stabilitet i vår kundmix. I detta avtal är vi en av 80 leverantörer, det största antal vi sett. Myndigheter trendar åt att kontraktera brett. Man flyttar konkurrenssituationen till det faktiska avropet så det gäller att hålla nära kontakt med kunden, säger Gustaf Ideström, Head of Contract Management på Tretton37.

Det tvååriga ramavtalet har ett tak på 300 miljoner kronor per år med möjlighet till förlängning och omfattar IT-konsulttjänster inom arkitektur och utveckling.

Tretton37 har under det senaste år vunnit ett antal ramavtal inom offentlig sektor, bland övriga finns Göteborgs stad, Bolagsverket, Statistiska centralbyrån och Umeå universitet.

Har ni startat några projekt ännu inom era avtal med offentliga aktörer?

– Vi har startat ett projekt med Svealandstrafiken där vi är förstarankad leverantör enligt kontraktet, och vi är ganska nära med ett projekt på Sveriges Radio, säger Gustaf Ideström.

På fem år har omsättningen i koncernen Nordic Delta Group fördubblats till runt 340 miljoner kronor. Största delen av omsättningen kommer från Tretton37. En liten del kommer från koncernens tre uppstartsbolag. Nu letar Nordic Delta Group efter bolagsidéer och affärsmöjligheter även i Gulfstaterna och Turkiet.

– Där finns en underutvecklad marknad med stor potential. För två år sedan var vi med och grundade turkiska Talentics som har ett personalrekryteringsverktyg, säger Anders Dellson, vd för koncernbolaget.

Det var IT-entreprenören Deniz Yildirim som 2010 grundade Tretton37. Nordic Delta Group köpte tio år senare konsultdelen i en koncernintern transaktion tillsammans med Axis grundare Martin Gren och Qliktechs tidigare vd Lars Björk.

Elisabet Ottosson

IT-konsultbolaget Tretton37, som nu ingår i den Lundabaserade IT-koncernen Nordic Delta Group, vinner ännu ett ramavtal. Den här gången gäller […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.