onsdag 24 april 2024

inloggad som

Vd-byte i Nexam Chemical

Det Lommabaserade plastutvecklingsbolaget Nexam Chemicals styrelse har utsett Ronnie Törnqvist till ny vd. Den tidigare vd:n, Johan Arvidsson, lämnar koncernen.

Ronnie Törnqvist tar över ledarskapet för Nexam Chemical från och med idag.

Varför byter ni vd?

– Johan Arvidsson har varit vd i nästan fem år och nu är det dags för förändring. Vi har sett över vår strategi och väljer att tillsätta Ronnie Törnqvist som vd, säger Nexam Chemicals styrelseordförande Cecilia Jinert Johansson.

Enligt henne ligger det ingen dramatik bakom vd-bytet.

– Jag ser fram emot att utveckla bolaget vidare med Ronnie som ny vd. Nexam Chemical står inför flera spännande utmaningar de kommande åren och med Ronnies kompetens och erfarenhet har vi möjlighet att stärka vår affär ytterligare.

Den avgående vd:n Johan Arvidsson vill inte kommentera att han nu lämnar koncernen.

– Jag vill inte säga något om detta, det blir bara fel. Du får vända dig till bolagets styrelseordförande, säger han.

Ronnie Törnqvist satt mellan 2019-2021 i styrelsen för Nexam Chemical och har under det senaste halvåret jobbat som rådgivare för bolaget.

Nexam Chemical är noterat på First North och omsatte förra året 222 miljoner kronor. Årsresultatet landade på 112.000 kronor.

Martin Linderoth

Det Lommabaserade plastutvecklingsbolaget Nexam Chemicals styrelse har utsett Ronnie Törnqvist till ny vd.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.