måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Full fart i Genovis

|  
|  

Biotechföretaget Genovis i Lund redovisar en omsättningsökning på över 100 procent för det första kvartalet. Rörelseresultatet ökade med 300 procent.

Genovis utvecklar verktyg för framställning av läkemedel, främst enzymer. Kunderna är läkemedelsföretag.

– Det händer mycket i vår marknad nu. Våra peers (konkurrenter, red) hade full fart under pandemin då många av deras kunder utvecklade covidvaccin, ett område som vi inte är på. Nu efter pandemin börjar dessa kunder dra ned på covidrelaterade lager och återgå till inköp av produkter som finns i vårt utbud, säger Genovis vd Fredrik Olsson.

Att många mindre läkemedelsföretag har det tufft i det ekonomiska klimatet, med sämre tillgång till riskkapital, är inget som påverkar Genovis i någon större utsträckning.

– Vi har mindre kunder och märker att vissa drar i bromsen. Men det är en liten del av vår affär. De stora globala läkemedelsföretagen tjänar mycket pengar och deras utvecklingsprojekt löper enligt plan.

Genovis organiska försäljningsökning i kvartalet var 41 procent. Resten av ökningen förklaras av en milstolpsersättning som kom enligt ett licensavtal med företaget Selecta Biosciences.

Gunnar Wrede

Biotechföretaget Genovis i Lund redovisar en omsättningsökning på över 100 procent för det första kvartalet. Rörelseresultatet ökade med 300 procent. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad