måndag 29 april 2024

inloggad som

Ny fabrik för elektrisk trehjuling

|  
|  

Elfordonstillverkaren Omotion bygger en ny fabrik i Stångby utanför Lund för att vara redo att skala upp produktion och försäljning.

2021 lanserade bolaget sitt trehjuliga elfordon Omotion 2, som hittills sålts främst till privatpersoner i Sverige och Tyskland. Nyligen landade Omotion också sin första företagskund, ett biluthyrningsföretag på Cypern.

– Vi producerar fortfarande i liten skala, men blir nu redo att möta en högre efterfrågan och ta fler beställningar, säger Omotions grundare Ola Svensson.

I slutet av året flyttar verksamheten och lämnar då sina lokaler i Stora Uppåkra. De nya lokalerna kommer att bestå av 850 kvadratmeter verkstad, monteringsytor, kontor och lager. Där har bolaget kapacitet att producera 300 fordon per år.

Emiliano Strauss

Elfordonstillverkaren Omotion bygger en ny fabrik i Stångby utanför Lund för att vara redo att skala upp produktion och försäljning. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.