onsdag 27 september 2023

inloggad som

Pinmeto skalar upp – men vinsten får vänta

|  
|  

Malmöbolaget Pinmeto siktar på en 50-procentig tillväxt i år. Men att gå med vinst är inte en prioritet, i alla fall inte de närmaste åren.

Pinmeto, årets Rapidusföretag 2019, är ett saas-bolag vars tjänst placerar organisationer och företag i karttjänster. Den senaste tidens ökning beror främst på en stark tillväxt inom den offentliga sektorn i Norden. Bolaget har nu över 100 anställda och 80 miljoner kronor i omsättning.

– Vi kommer att klara 50 procents tillväxt i år, jämfört med förra året. Vi är i en klassisk uppskalningsfas men har inte bränt så mycket pengar, säger Daniel Melkersson, medgrundare till Pinmeto.

Pengarna han syftar på är den emissionsrunda som Pinmeto genomförde i slutet av 2020 där de tog in 20 miljoner kronor från nya och befintliga investerare. Anledningen var att fylla på fickorna när pandemins effekter oroade. Men effekterna uteblev och bolaget har fortsatt att växa.

Pinmeto har huvudkontor i Malmö. En fjärdedel av de anställda finns i polska Gdansk och utöver det har bolaget säljkontor i Stockholm, Portugal, Spanien, England, Finland, Norge, Danmark, Polen och Rumänien.

Investerare i Pinmeto är bland andra Lars Wingefors från Embracer group som agerat affärsängel sedan starten. Även Spintop Ventures, Cloud Capital och H&M har investerat i bolaget.

– Vi får propåer varje vecka från investerare och även amerikanska bolag. Klart att det är smickrande att många vill investera. Men vill vi investera mer i framtiden ser vi ingen anledning att gå över ån efter vatten, säger Daniel Melkersson.

Fokus för Pinmeto den närmaste tiden är fortsatt expansion.

– Vi har inga ambitioner att gå med vinst de närmaste tre åren. Däremot kommer vi att vara smarta med pengarna, det är inte tillväxt till varje pris som helst, säger Daniel Melkersson.

Mette Carlbom

Malmöbolaget Pinmeto siktar på en 50-procentig tillväxt i år. Men att gå med vinst är inte en prioritet, i alla […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad