tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Rapporter från Nederman & Duni

Nederman
Det Helsingborgsbaserade miljöteknikbolaget Nederman hade ”en stark inledning på året”, enligt rapporten får årets första kvartal. Omsättningen uppgick till 1,48 miljarder kronor vilket var en valutaneutral tillväxt på 27,6 procent jämfört med Q1 2022. Rörelseresultatet blev 127 miljoner kronor, med en marginal på 8,6 procent.

”Trots att försäljningsmix, inflationstryck och vissa fortsatta leveransproblem påverkade marginalen negativt, redovisar vi det bästa första kvartalet i Nedermans historia sett till omsättning och resultat”, skriver Sven Kristensson i vd-kommentaren.

Duni
I fredags kom servettjätten Dunis första kvartalsrapport för 2023. Malmöbolaget rapporterar en 30-procentig försäljningsökning och 45 procent högre bruttovinst, jämfört med Q1 2022. Dunis vd Robert Dackeskog skriver i en kommentar:

”Utvecklingen inom restaurangbranschen stod i kontrast till trenderna på konsumentmarknaden i stort under första kvartalet. Konsumenter verkade avvakta med större utgifter när högre inflation och räntor påverkade privatekonomin. Samtidigt fortsatte många att äta på restaurang eller i farten mellan olika aktiviteter. Som ett resultat av detta präglades även koncernens verksamhet av normaliserade nivåer under första kvartalet jämfört med innan pandemin.”

Nederman Det Helsingborgsbaserade miljöteknikbolaget Nederman hade ”en stark inledning på året”, enligt rapporten får årets första kvartal. Omsättningen uppgick till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.