tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Rapporter från Nederman & Duni

Nederman
Det Helsingborgsbaserade miljöteknikbolaget Nederman hade ”en stark inledning på året”, enligt rapporten får årets första kvartal. Omsättningen uppgick till 1,48 miljarder kronor vilket var en valutaneutral tillväxt på 27,6 procent jämfört med Q1 2022. Rörelseresultatet blev 127 miljoner kronor, med en marginal på 8,6 procent.

”Trots att försäljningsmix, inflationstryck och vissa fortsatta leveransproblem påverkade marginalen negativt, redovisar vi det bästa första kvartalet i Nedermans historia sett till omsättning och resultat”, skriver Sven Kristensson i vd-kommentaren.

Duni
I fredags kom servettjätten Dunis första kvartalsrapport för 2023. Malmöbolaget rapporterar en 30-procentig försäljningsökning och 45 procent högre bruttovinst, jämfört med Q1 2022. Dunis vd Robert Dackeskog skriver i en kommentar:

”Utvecklingen inom restaurangbranschen stod i kontrast till trenderna på konsumentmarknaden i stort under första kvartalet. Konsumenter verkade avvakta med större utgifter när högre inflation och räntor påverkade privatekonomin. Samtidigt fortsatte många att äta på restaurang eller i farten mellan olika aktiviteter. Som ett resultat av detta präglades även koncernens verksamhet av normaliserade nivåer under första kvartalet jämfört med innan pandemin.”

Nederman Det Helsingborgsbaserade miljöteknikbolaget Nederman hade ”en stark inledning på året”, enligt rapporten får årets första kvartal. Omsättningen uppgick till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad