tisdag 26 september 2023

inloggad som

Tunga delägare till Medvasc

|  
|  

Lundaföretaget Medvasc får in life science-profiler som Life Science Invest Gamma, Reveal och investeringsbolaget Carta Humana som delägare. Nu siktar bolaget på lansering i USA under 2025.

Även fastighetsbolaget Montefeltro och en anonym affärsängel investerar i bolaget, liksom Medvascs vd Cathrin Johansson och två av de tidigare ägarna. Detta i samband med en nyemission som tillför bolaget 3 miljoner kronor i nytt kapital.

– Vi siktar på att ha ett möte med FDA under sommaren och då kommer vi få veta om det behövs ytterligare kliniska studier eller inte. Vi har gjort en i Sverige men ibland vill de se att det görs i USA också, säger Cathrin Johansson.

Först på agendan för Smile-boalget står USA. Det beror dels på att det är dess största marknad, dels på att den regulatoriska processen är kortare i USA. Det nya kapitalet är planerat att räcka året ut och efter det väntar en större runda. Lansering ska sedan ske under 2025, även om det blir ytterligare en klinisk studie.

– Har man ett godkännande från FDA är det mycket lättare att ta in större rundor. Jag känner mig inte orolig för detta, men det kommer att vara en stor skillnad beroende på återkopplingen, säger Cathrin Johansson.

Medvasc har dessutom blivit uttaget till amerikanska Medtronics accelerator Medlim, något som hon hoppas ska kunna leda till samarbeten framöver. Medtronic är ett av världens största medicinteknikbolag.

– Vår kateter är ju ingen egen behandlingsmetod, den passar bra med andra behandlingar. För oss är det ovärderligt att komma nära en av de stora spelarna. Det finns nog inte ett medicinteknikbolag som inte är intresserade av att samarbeta med Medtronic, säger Cathrin Johansson.

Mette Carlbom

Lundaföretaget Medvasc får in life science-profiler som Life Science Invest Gamma, Reveal och investeringsbolaget Carta Humana som delägare. Nu siktar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad