måndag 29 april 2024

inloggad som

Gedea får nytt patent i USA

|  
|  

Gedea Biotech får patent i USA för sin antibiotikafria behandling av bakteriell vaginos. Det är Lundabolagets andra, men viktigaste, patent i landet.

Det första patentet godkändes i USA 2021 och var för deras behandling av vaginal svampinfektion.

– Men bakteriell vaginos är vår första indikation, därför är det ett viktigt patent för oss och USA är vår största marknad, ​​säger Annette Säfholm, vd Gedea Biotech.

Gedea Biotech, som var Årets Rapidusföretag 2021, innehar beviljade patent för behandlingen även i Singapore och Ukraina.
Bolaget jobbar nu vidare på att få produkten pHyph godkänd i Europa och USA. Tanken är att pHyph ska kunna ersätta en stor del av den antibiotika som används för vaginalinfektioner runt om i världen.

– Europa kommer att ligga före tidsmässigt på grund av att vi har en annan regulatorisk tidsram. Men det är svårt att säga någon exakt tidsram för lansering, säger Annette Säfholm.

Mette Carlbom

Gedea Biotech får patent i USA för sin antibiotikafria behandling av bakteriell vaginos. Det är Lundabolagets andra, men viktigaste, patent […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.