tisdag 26 september 2023

inloggad som

…medan andra gynnas

Grundarna bakom visselblåsartjänsten Visslan, Daniel Vaknine och Måns Skogman, ser fram emot en intensiv höst och hoppas att det nya lagkravet ska leda till många nya kunder.

I december i år ska företag med 50 till 249 anställda uppfylla visselblåsarlagen. Året innan blev lagen ett krav för större företag.

– Försäljningen tog fart förra sommaren och nu kan 20.000 anställda i europeiska bolag använda vår visselblåsartjänst. Vi satsar på organisk tillväxt, våra annonser och kundreferenser gör att företag kontaktar oss. Vi behöver inte ta in pengar men planerar att på medellång sikt sälja bolaget till en större aktör, antingen inom visselblåsning eller något liknande, säger Daniel Vaknine (tv), vd och medgrundare till bolaget The Whistle Compliance Solutions.

Det tog Daniel Vaknine och Måns Skogman (th) ett halvår att ta fram Visslan och lansera den, vilket gav duon en plats på Rapidus 34-lista 2021. De har hittills ett 70-tal bolag i kundlistan. Några av dem är Dan Olofssons Danir inklusive Sigma och övriga dotterbolag, ASUS, Hemtex, MQ, flygbolaget BRA och Kungliga hovet.

– Vi förväntar oss att hösten blir vild och förbereder oss för det. Det finns konkurrenter, men vi vinner de flesta affärer som vi deltar i. Vårt pris är fördelaktigt och vi har ett paketupplägg som är överlägset. Våra kunder får kostnadsfri hjälp av välrenommerade advokatbyråer, det erbjuder ingen annan, säger Daniel Vaknine.

Lundabolaget har bytt namn från Okapia till The Whistle Compliance Solutions.

Elisabet Ottosson

Grundarna bakom visselblåsartjänsten Visslan, Daniel Vaknine och Måns Skogman, ser fram emot en intensiv höst och hoppas att det nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad