tisdag 16 juli 2024

inloggad som

…medan andra gynnas

Grundarna bakom visselblåsartjänsten Visslan, Daniel Vaknine och Måns Skogman, ser fram emot en intensiv höst och hoppas att det nya lagkravet ska leda till många nya kunder.

I december i år ska företag med 50 till 249 anställda uppfylla visselblåsarlagen. Året innan blev lagen ett krav för större företag.

– Försäljningen tog fart förra sommaren och nu kan 20.000 anställda i europeiska bolag använda vår visselblåsartjänst. Vi satsar på organisk tillväxt, våra annonser och kundreferenser gör att företag kontaktar oss. Vi behöver inte ta in pengar men planerar att på medellång sikt sälja bolaget till en större aktör, antingen inom visselblåsning eller något liknande, säger Daniel Vaknine (tv), vd och medgrundare till bolaget The Whistle Compliance Solutions.

Det tog Daniel Vaknine och Måns Skogman (th) ett halvår att ta fram Visslan och lansera den, vilket gav duon en plats på Rapidus 34-lista 2021. De har hittills ett 70-tal bolag i kundlistan. Några av dem är Dan Olofssons Danir inklusive Sigma och övriga dotterbolag, ASUS, Hemtex, MQ, flygbolaget BRA och Kungliga hovet.

– Vi förväntar oss att hösten blir vild och förbereder oss för det. Det finns konkurrenter, men vi vinner de flesta affärer som vi deltar i. Vårt pris är fördelaktigt och vi har ett paketupplägg som är överlägset. Våra kunder får kostnadsfri hjälp av välrenommerade advokatbyråer, det erbjuder ingen annan, säger Daniel Vaknine.

Lundabolaget har bytt namn från Okapia till The Whistle Compliance Solutions.

Elisabet Ottosson

Grundarna bakom visselblåsartjänsten Visslan, Daniel Vaknine och Måns Skogman, ser fram emot en intensiv höst och hoppas att det nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.