måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Malmödoldisens spel sprids snabbt

|  
|  

Malmöbolaget Undone Games släppte mobilspelet LetterMe för bara en vecka sedan. Snabbt klättrade spelet i App Stores ranking till topp tio av de mest nedladdade ordspelen i Sverige. Men organisk spridning räcker inte för bolaget som nu öppnar en investeringsrunda för att satsa på marknadsföring.

– Det var som att föda barn när man såg det på App store, säger Anna Bostam, medgrundare och vd för Undone Games.

Ordspelet LetterMe, som kan spelas på engelska och svenska, har även lanserats för Android. Grundarna, som även innefattar Annika Frankel och David Birde, kommer egentligen från reklamvärlden innan de för ett år sedan började utveckla spelet.

– Det är fantastiskt att det har spridits av sig själv. Från att det bara var vi och testgruppen till att det nu är tusentals spelare, säger Anna Bostam.

När Rapidus pratar med henne befinner hon sig med sitt team på en spelmässa i London för att ta in kapital. De hoppas få in tre miljoner kronor i kapital till bolaget, för att satsa på marknadsföring och fortsatt utveckling av spelet.

– Vi har fått propåer och det har funnits intresserade, men vi har varit lite avvaktande och velat lansera det först eftersom vi har vill ta in kapital på rätt villkor. Det känns som att man får med sig ett bättre självförtroende i förhandlingarna nu, säger Anna Bostam.

Mette Carlbom

Malmöbolaget Undone Games släppte mobilspelet LetterMe för bara en vecka sedan. Snabbt klättrade spelet i App Stores ranking till topp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad