måndag 25 september 2023

inloggad som

Voice lanserar efter påsk

|  
|  

Mincbolaget Voice Diagnostics öppnar en investeringsrunda, med en lansering som väntar efter påsk. Kapitalet ska även gå till uppskalning av röstträningsappen.

– Den senaste versionen av vår app har vi testat inom vår målgrupp, människor med röstkrävande yrken, som lärare och kommunikatörer bland andra. Testerna har varit en upptrappning inför lanseringen efter påsk, säger Louise Wrange, Voice Diagnostics vd och en av Rapidus 34:or.

Röstutvecklingen har mätits med akustiska analyser och självskattning, enligt bolaget med bra resultat. Voice satsar nu på att få in mellan 3 och 5 miljoner kronor innan investeringsrundan stänger i maj. Kapitalet ska räcka i tolv månader och gå till en uppskalning av marknadsavdelningen och till att anpassa appen till Android.

– Vi ska först lansera och skala vår produkt i Sverige, men även undersöka marknaden i andra europeiska länder, säger hon.

Tidigare har Mincs Fast Track Capital, LU Holding och Sparbanksstiftelsen Skånes Riskkapitalstiftelse investerat i bolaget. Senast vid årsskiftet stängde Voice en bryggfinansieringsrunda på 1,5 miljoner kronor.

Mette Carlbom

Mincbolaget Voice Diagnostics öppnar en investeringsrunda, med en lansering som väntar efter påsk. Kapitalet ska även gå till uppskalning av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad