fredag 9 juni 2023

inloggad som

Minut för Minut

Referat av Mette Carlbom

Uppslutningen var stor när Rapidus på torsdagen för tjugoandra året i rad korade Årets Rapidusföretag som heter Minut. Klicka här för att se mingelbilder från evenemanget.

Evenemanget hölls på Pembert & Companys restaurang Lokal 17 i Studiohuset i Malmö, där det förutom kökets utsökta buffé bjöds på syrsbröd. Det företag som vann utmärkelsen årets Frisk Vågat var nämligen Eat:em som har startat en syrsfarm och utvecklar livsmedel baserade på syrsor. Enligt vd Aron Tendler kommer bolaget att ta fram ett hundratal olika syrsbaserade produkter.

Som uppvärmning till prisutdelningarna gjorde kvällens moderator, Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede, en intervju med Martin Gren, medgrundare av Axis och Ida Herbertsson, portföljansvarig på Fast Track Capital som investerar i supertidiga bolag vid Minc och Ideon Innovation. De båda representerar olika delar av entreprenörsfinansieringens ekosystem där alla delar behövs – från såddinvesteringar till miljardföretag på börsen.

Priset Årets Rapidusföretag gick till Malmöbolaget Minut, som det senaste året haft en snabb tillväxt med en multifunktionell sensor som bland annat känner av hur många personer som vistas i en lokal utan att registrera exakt vem det är. På så sätt värnas den enskildes integritet. Företagets genombrott kom med ett försäljningsavtal med Airbnb. Medgrundaren Martin Lööf och kommunikationschefen Viktoria Skara var på plats för att ta emot priset, som i år var en Malmö-inspirerad tavla av konstnären Oliver Morales Ericsson.

Mette Carlbom

Referat av Mette Carlbom Uppslutningen var stor när Rapidus på torsdagen för tjugoandra året i rad korade Årets Rapidusföretag som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl