lördag 27 april 2024

inloggad som

Han jagar förvärv åt Lime

|  
|  

Johan Andersson tar plats i Lime Technologies ledning som chef för förvärv och strategi. Han främsta fokus blir att accelerera bolagets expansion i Europa.

Johan Anderson, som senast kommer från rollen som client director för Centigo samt interim strategichef för Sandvik i Indien, har ett starkt internationaliseringsfokus. Nu ska han hitta och utvärdera potentiella förvärv för Lime i Europa och samtidigt integrera befintliga förvärv.

– Min roll handlar främst om att identifiera nya förvärv för att stärka vår position. Det vi letar efter är mjukvarubolag som passar in i vårt erbjudande. Vi har en pipeline med förvärv och har pågående dialoger med flera bolag. Mer än så kan jag inte kommunicera, säger Johan Andersson.

Limes molnbaserade kundvårdssystem används i dag främst av små- och medelstora företag i Norden, Tyskland och Nederländerna. Johan Andersson säger att Lime inte ska köpa tillväxt, utan verksamheter som ger bolaget värdeskapande synergier. Samtidigt ligger bolagets tillväxtmål i linje med de senaste årens siffror.

– Lime har lyckats kombinera 19 procents tillväxt med 25 procents marginal varje år sedan 2000 och vi kan lära andra bolag en hel del om lönsamhet. Det mest imponerande med Lime är dock kulturen och det är det första jag tittar på när jag undersöker potentiella förvärv, säger Johan Andersson.

Martin Linderoth

Johan Andersson tar plats i Lime Technologies ledning som chef för förvärv och strategi. Han främsta fokus blir att accelerera […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Academedia-affären sprack

    Missat helgens stora snackis? Mångmiljardären Roger Akelius köp av friskolejätten Academedia stoppas. Säljaren Mellby Gård backar ur affären efter massiv kritik.

  • Mellby Gård säljer Academedia till fastighetsmiljardär

    Mellby Gård, med vd Johan Andersson i spetsen, säljer hela sitt innehav i Academedia till Akelius Foundation i en jätteaffär. 

  • Lime fortsätter uppåt

    Det är inga sura miner när CRM-jätten Lime från Lund summerar helåret 2023. Klyftiga investeringar och en stark produktportfölj gör att bolaget håller en bra tillväxttakt.

  • Lime förvärvar Malmöbolag

    CRM-jätten Lime Technologies i Lund förvärvar 85 procent av aktierna i Malmöbaserade SportAdmin i Skandinavien till ett mångmiljonbelopp.

  • Näringslivets önskelista

    Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

  • ”Vi vill bara över 30 procent”

    Att köpa hela Duni är inte aktuellt, men vi vill ha mer än 30 procent, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson.

  • Med torrt krut på fickan

    Mellby Gårds vd Johan Andersson har rejält med krut för nya investeringar, efter vinster i porföljbolagen och flera försäljningar.

  • …och Lime utmanar Getaccept

    CRM-jätten Lime Technologies lanserar ett så kallat CPQ-system, som automatiserar skapandet av offerter. Lime blir därmed lokal konkurrent till Getaccept, […]

  • Dagens rapporter

    Här följer ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag. Nederman Den Helsingborgsbaserade luftfilter-jätten Nederman rubricerar bokslutskommunikén med: ”Stabil avslutning […]