tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Han jagar förvärv åt Lime

|  
|  

Johan Andersson tar plats i Lime Technologies ledning som chef för förvärv och strategi. Han främsta fokus blir att accelerera bolagets expansion i Europa.

Johan Anderson, som senast kommer från rollen som client director för Centigo samt interim strategichef för Sandvik i Indien, har ett starkt internationaliseringsfokus. Nu ska han hitta och utvärdera potentiella förvärv för Lime i Europa och samtidigt integrera befintliga förvärv.

– Min roll handlar främst om att identifiera nya förvärv för att stärka vår position. Det vi letar efter är mjukvarubolag som passar in i vårt erbjudande. Vi har en pipeline med förvärv och har pågående dialoger med flera bolag. Mer än så kan jag inte kommunicera, säger Johan Andersson.

Limes molnbaserade kundvårdssystem används i dag främst av små- och medelstora företag i Norden, Tyskland och Nederländerna. Johan Andersson säger att Lime inte ska köpa tillväxt, utan verksamheter som ger bolaget värdeskapande synergier. Samtidigt ligger bolagets tillväxtmål i linje med de senaste årens siffror.

– Lime har lyckats kombinera 19 procents tillväxt med 25 procents marginal varje år sedan 2000 och vi kan lära andra bolag en hel del om lönsamhet. Det mest imponerande med Lime är dock kulturen och det är det första jag tittar på när jag undersöker potentiella förvärv, säger Johan Andersson.

Martin Linderoth

Johan Andersson tar plats i Lime Technologies ledning som chef för förvärv och strategi. Han främsta fokus blir att accelerera […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad