tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Storägaren lämnar vd-posten i SLP

|  
|  

Fastighetsbolaget Swedish Logistic Property, med säte i Malmö, byter ut sin vd Peter Strand, som även är näst största ägare, mot bolagets nuvarande finanschef.

Swedish Logistic Property, SLP, som arbetar med logistikfastigheter, börsnoterades i fjol. Nu gör bolaget en rockad på vd-posten. SLP:s valberedning, med fastighetsprofilen och bolagets styrelseordförande Erik Selin i spetsen, föreslår vd Peter Strand som ny arbetande vice ordförande i styrelsen från och med årsstämman den 26 april. När han lämnar vd-stolen blir Peter Strand, vid sidan av sitt styrelseuppdrag, transaktions- och strategichef med ett särskilt fokus på fastighetsförvärv och att bistå styrelse och ledning i strategiska frågor.

– Vi är ett snabbväxande bolag som gör många transaktioner och på vd-posten blir det ofta mycket administrativt arbete. I min nya roll kan jag fokusera på transaktioner, tillväxt och den strategiska utvecklingen av bolaget, säger Peter Strand till Rapidus.

Den nuvarande finanschefen Tommy Åstrand blir efter årsstämman SLP:s nya vd. Han har tidigare varit finanschef på Victoria Park, Hembla och Tribona. Matilda Olsson, som idag är SLP:s ekonomichef, tar över som finanschef.

SLP har en namnkunnig styrelse och valberedningen kommer att föreslå att Greg Dingizian, Sophia Bergendahl, Sofia Ljungdahl, Unni Sollbe och Jacob Karlsson omväljs. Erik Selin föreslås att fortsatt leda bolagets styrelsearbete som ordförande.

Martin Linderoth

Fastighetsbolaget Swedish Logistic Property, med säte i Malmö, byter ut sin vd Peter Strand, som även är näst största ägare, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Greg ber om mer pengar

  Malmöprofilen Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa ber aktiemarknaden om 643 Mkr i en företrädesemission. Det är tredje gången bolaget tar in pengar på ett halvår och aktien störtdyker. Rapidus vet varför.

 • Snart invigs jätteladorna

  Den danska logistikjätten DSV lät bygga ett av Nordens största logistikcenter vid E6:an utanför Landskrona och nu har fastighetsbolaget Catena köpt centret. Så mycket värderas fastigheten till.

 • Positivt i skånska rapporter

  Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.

 • Därför tar Doxa in ytterligare 200 Mkr

  Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på strax under 200 Mkr. Det är andra gången bolag tar in pengar på kort tid. Huvudägaren Greg Dingizian förklarar varför.

 • Motgång för Greg och Percy

  Fastighetsbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Percy Nilsson bland huvudägarna, sänker ett tidigare kommunicerat helårsresultat för 2023 med en halv miljard kronor.

 • Danska arkitekter stänger i Malmö

  Arkitektfirmornas orderingång är en tidig konjuktursignal, men än ses ingen ljusning. Tvärtom, Danmarks största byrå Arkitema stänger sitt Malmökontor efter tunga förluster i Sverige.

 • Svenska arkitekter lider också

  Höga räntor och inflation har slagit hårt mot fastighetsbranschen och nybyggandet. Nedgången är kostsam för arkitekter på båda sidor om sundet. Rapidus har ringt runt till några arkitekfirmor som är aktiva i Skåne.

 • Utmanarna satsar sig ur fastighetskrisen

  Mitt i rådande kris för nybyggnadsmarknaden planerar fastighetsbolaget Easy Depot i Malmö för expansion och sätter igång ett nytt bygge.