tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Storägaren lämnar vd-posten i SLP

|  
|  

Fastighetsbolaget Swedish Logistic Property, med säte i Malmö, byter ut sin vd Peter Strand, som även är näst största ägare, mot bolagets nuvarande finanschef.

Swedish Logistic Property, SLP, som arbetar med logistikfastigheter, börsnoterades i fjol. Nu gör bolaget en rockad på vd-posten. SLP:s valberedning, med fastighetsprofilen och bolagets styrelseordförande Erik Selin i spetsen, föreslår vd Peter Strand som ny arbetande vice ordförande i styrelsen från och med årsstämman den 26 april. När han lämnar vd-stolen blir Peter Strand, vid sidan av sitt styrelseuppdrag, transaktions- och strategichef med ett särskilt fokus på fastighetsförvärv och att bistå styrelse och ledning i strategiska frågor.

– Vi är ett snabbväxande bolag som gör många transaktioner och på vd-posten blir det ofta mycket administrativt arbete. I min nya roll kan jag fokusera på transaktioner, tillväxt och den strategiska utvecklingen av bolaget, säger Peter Strand till Rapidus.

Den nuvarande finanschefen Tommy Åstrand blir efter årsstämman SLP:s nya vd. Han har tidigare varit finanschef på Victoria Park, Hembla och Tribona. Matilda Olsson, som idag är SLP:s ekonomichef, tar över som finanschef.

SLP har en namnkunnig styrelse och valberedningen kommer att föreslå att Greg Dingizian, Sophia Bergendahl, Sofia Ljungdahl, Unni Sollbe och Jacob Karlsson omväljs. Erik Selin föreslås att fortsatt leda bolagets styrelsearbete som ordförande.

Martin Linderoth

Fastighetsbolaget Swedish Logistic Property, med säte i Malmö, byter ut sin vd Peter Strand, som även är näst största ägare, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad