torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nya godkännanden för Nattaro Labs

|  
|  

Medicon Village-bolaget Nattaro Labs meddelar att bolaget fått sin vägglösstejp godkänd i Spanien och Nederländerna. Aktien steg med mer än 60 procent på tisdagen.

Nattaro Labs drabbades hårt av pandemin eftersom produkten främst säljs till hotell. Den hårt nedtryckta aktien tog dock ett rejält språng upp efter tisdagens nyhet. Bolaget har tidigare fått godkännande i EU. Nationella godkännanden krävs dock för att produkten ska få lov att säljas i respektive land.

– Processen med att få igenom nödvändiga nationella registreringar har tagit längre tid än beräknat, säger vd Carl-Johan Gustafson i ett pressmeddelande.

Den patenterade vägglustejpen Nattaro Safe möjliggör förebyggande skydd och ska ge “nattaro” till alla de som riskerar att utsättas för angrepp av vägglöss. Under fjärde kvartalet har produkten även fått en uppdaterad registrering i Tyskland.

Nattaro Labs är noterat på Spotlight Stockmarket. Börsvärdet är 7 miljoner kronor.

Medicon Village-bolaget Nattaro Labs meddelar att bolaget fått sin vägglösstejp godkänd i Spanien och Nederländerna. Aktien steg med mer än […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.