söndag 14 april 2024

inloggad som

Nygammal vd till Tretton37

|  
|  

IT-konsulten Tretton37 byter ut ledningen på både vd- och ordförandeposten. In som vd kliver en av grundarna, Deniz Yildirim, och ny ordförande blir Qlicks förra vd Lars Björk.

Tretton37, nu 13 år gammalt, grundades i Lund av Deniz Yildirim, Martin Mazur och Oscar Hülphers. Deniz Yildirim drev bolaget som vd under många år till dess att Micael Holmström tog över 2019. Nu är det alltså dags för Deniz Yildirim att återta vd-posten.

– Micael har gjort ett kanonjobb och varit väldigt expansiv, men nu behövs ett annat ledarskap. Jag ser nya och mer oförutsägbara marknadsförutsättningar framöver där vi kan komma att tvingas ta obekväma beslut, säger Deniz Yildirim.

Tretton37 har växt med lönsamhet under många år. 2021 blev omsättningen 272 miljoner kronor med ett resultat före skatt på 19 miljoner. Under 2022 blev omsättningen 336 miljoner. Resultatet är enligt Deniz Yildirim inte klart. Klart är dock att det blev aningen lägre än året innan, trots den högre omsättningen.

– Mycket av den lägre lönsamheten beror på att vi investerat. Men vi behöver också göra en omorganisation för att bli effektivare och vara flexibla vid ett worst case-scenario på marknaden, säger Deniz Yildirim som inte utesluter personalneddragningar.

Lars Björk, som suttit i styrelsen sedan 2020, tar över den ordförandeklubba som Deniz Yildirim nu lämnar ifrån sig.

Ägandet av bolaget har varierat under åren tack vare en livaktig intern handel med aktierna. I dag är Deniz Yildirim huvudägare med 65 procent, medan Lars Björk och Mattias Söderhielm (medgrundare till Framfab) tillsammans har cirka 8 procent. Resten är spritt på mindre investerare och medarbetare. Axisgrundaren Martin Gren har tidigare varit aktieägare, men har för tillfället inga aktier i bolaget.

– Om möjligheten ges och priset är rätt så kanske vi köper igen, säger Martin Gren.

Tretton37 har 320 medarbetare fördelade på kontor i Lund, Helsingborg, Stockholm, Borlänge och Ljubljana i Slovenien. Bland kunderna finns Paradox Interactive, Prisjakt, ICA och Elon.

Gunnar Wrede

IT-konsulten Tretton37 byter ut ledningen på både vd- och ordförandeposten. In som vd kliver en av grundarna, Deniz Yildirim, och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.