måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Nederman investerar i Helsingborg

|  
|  

Miljöteknikbolaget Nederman bäddar för fortsatt tillväxt och har tagit första spadtaget till sin nya och större anläggning i Helsingborg. Samtidigt byggs en ny fabrik i USA.

Nederman arbetar med industriell luftfiltrering, har cirka 2.500 anställda i över 30 länder, varav ungefär 200 arbetar vid huvudkontoret i Helsingborg.

– Vi gör utrymme för att expandera verksamheten ytterligare och är redo att ta nästa steg när det behövs. Redan nu behöver vi stärka vår produktutveckling med högkvalificerade personer inom områden som mekanik, elektronik och mjukvaruutveckling, säger Nedermans vd Sven Kristensson.

Nederman bygger bland annat ett nytt innovationscenter och utrymme för montering av produkter, vilket tidigare skett i andra länder. Man ska även få ett nytt logistikcenter med möjligheter för ökad automatisering och robotisering.

Bolagets nya lokaler i Helsingborg byggs av Wihlborgs som investerar 420 miljoner kronor i bygget.

Nederman har det senaste året framför allt växt i USA, inte minst efter förvärvet av Michigan-baserade Robovent som är specialiserat på luftrenare för svetsning. Därtill bygger bolaget en ny fabrik i amerikanska Thomasville.

Nederman är noterat på Stockholmsbörsens mid cap-lista med ett börsvärde på 6,5 miljarder kronor.

På fredagen meddelade bolaget att den tidigare moderatledaren Anna Kinberg Batra lämnar styrelsen, detta sedan hon utnämnts till landshövdning för Stockholms län.

Emiliano Strauss

Miljöteknikbolaget Nederman bäddar för fortsatt tillväxt och har tagit första spadtaget till sin nya och större anläggning i Helsingborg. Samtidigt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad