onsdag 27 september 2023

inloggad som

Alixlabs siktar på första kunden

|  
|  

Nanoteknikbolaget Alixlabs fortsätter att gasa trots att tiderna är svåra. I år hoppas de sluta ett första avtal med en större kund. Inom kort avslutas en investeringsrunda på 30 miljoner kronor.

– Vi har en metod där vi strukturerar halvledarprocessen, vi har vidareutvecklat det under året och hittat ett nytt sätt att anpassa det så det blir mer precist, säger Jonas Sundqvist, vd för Alixlabs.

Målet är att skapa billigare och snabbare sätt att producera halvledare. I höstas fick bolaget sitt sitt första europeiska patent, efter att tidigare fått patent i Taiwan och USA.

– Det är en sorts evig forskning och utveckling vi sysslar med. Det är också affärsmodellen, att vi alltid vi ska vara snabba på att utveckla metoden, säger han.

– Vi förhandlar just nu det första kundprojektet och hoppas att sluta ett avtal där under 2023. Det är ett större multinationellt företag som intresserar sig för vår teknik. Samtidigt har vi en nyemission, som vi avslutar i på början på året. Där siktar vi på 30 miljoner kronor, säger Jonas Sundqvist.

Har det varit svårt att få in kapitalet?

– Ja det är det det är jättesvårt nu. Vi får ta personliga möten med varje investerare. Alla vill veta i detalj vad vi har uppnått och vad vi ska göra med våra pengar. När vi gjorde den förra såddinvesteringen på nio miljoner kronor var det inte på samma detaljnivå, säger han.

Bolaget är i nuläget sex stycken anställda och ytterligare fem konsulter på visstid. Målet är dock att anställa fler.

Mette Carlbom

Nanoteknikbolaget Alixlabs fortsätter att gasa trots att tiderna är svåra. I år hoppas de sluta ett första avtal med en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad