måndag 17 juni 2024

inloggad som

Besparingar i Amniotics

|  
|  

Det tuffare ekonomiska klimatet slår mot Amniotics i Lund. Det börsnoterade bioteknikbolaget inför besparingsåtgärder och öppnar för en nyemission på drygt 36 miljoner kronor.

– Generellt är det tufft ekonomisk klimat och värderingar på företag som är kassaflödesnegativa är väldigt ansträngda, det gäller inte bara inom biotech. Därför är vi mycket glada över att vi nu har en till 70 procent säkerställd företrädesemission på plats, säger Marcus Larsson, vd för Amniotics.

Verksamheten ska bantas och det blir därmed nedskärningar på personalsidan. Hur många som behöver gå vill bolagets vd Marcus Larsson inte kommentera i nuläget.

Bolaget kommer dock fortsätta utveckla sin senaste produktkandidat mot cancertumörer, och sin vävnadsspecifika stamcellsteknologi. Bolaget har utvecklat stamcellsprodukten PulmoStem, som är framtagen från fostervatten med syftet att behandla KOL, Covid-19 samt andra luftvägsvirus.

– Vi kommer genom vår omstrukturering att fokusera på där vi har våra kärnkompetenser inom cellterapiområdet och fortsätta att leverera värden genom utvecklingsarbetet, säger Marcus Larsson.

Hur länge kommer de nya pengarna räcka?

– Det här kommer att preciseras i prospektet som kommer i slutet av januari. Men vi planerar för cirka ett år, säger Marcus Larsson.

Nyheten om besparingarna kom före jul och skickade ned aktien med 45 procent på en dag. Sedan har aktien återhämtat sig och står nu högre än innan nyheten släpptes.

Mette Carlbom

Det tuffare ekonomiska klimatet slår mot Amniotics i Lund. Det börsnoterade bioteknikbolaget inför besparingsåtgärder och öppnar för en nyemission på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]