torsdag 28 mars 2024

inloggad som

34orna: Maraton väntar bilhandelsplattform

|  
|  

Startuppbolaget Carswipes digitala plattform för bilhandel för privatpersoner lanserades i somras. Än så länge finns den tillgänglig i tre regioner, Västra Götaland, Skåne och Storstockholm.

– Det gick över förväntan. Vi hade ett hundratal annonser uppe, även om det kanske inte blev så många affärer som vi hade hoppats på, säger Ivan Boberg Jovanovic, 33, Carswipes vd och medgrundare.

Stigande räntor, minskad köpkraft och det allmänna världsläget har tvingat Carswipe att anpassa sig till situationen. Trots världsläget ser Ivan Boberg Jovanovic med tillförsikt på framtiden.

– I grund och botten är det här en tjänst för konsument till konsument, men situationen fick oss att utveckla en tjänst för konsument till företag också. Vi har nu en kostnadsfri tjänst där säljare även kan ta emot bud från bilhandlare. Vi är fullt medvetna om att det här är ett maraton. Det handlar om att bygga förtroende mellan konsumenterna, men också för oss som företag, säger han.

Simon Lundh

Startuppbolaget Carswipes digitala plattform för bilhandel för privatpersoner lanserades i somras. Än så länge finns den tillgänglig i tre regioner, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Mer kapital till skånska bolag

    De börsnoterade Lundaföretagen Synact Pharma och Enersize aviserar nyemissioner. Den ena aktien steg på beskedet, den andra föll.