torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Malmödoldis i domänbranschen slukas

Malmöbaserade Inbrand, som ägnar sig åt förvaltning av domännamn, varumärken och säkerhetstjänster, slukas av Ports Group, som i sin tur ägs av riskkapitalbolaget Priveq. Förvärvet är Ports Groups tredje i år och innebär en konsolidering av domänbranschen.

– Inbrand var ett klockrent case för oss. Det är ett lönsamt företag med fin tillväxt, som i princip gör samma saker som vi och gör oss bättre på varumärkesskydd. De är ett mini-Ports Group, som har byggt en imponerande kundlista med 1.200 kunder, säger Ports Groups vd Magdalena Bonde.

Parterna vill inte gå ut med köpeskillingen. Tidigare i år förvärvade Ports Group Malmökonkurrenten Corebiz Solutions och Maltabolaget Otmore Limited. Ports Group har en offensiv tillväxtagenda och konsoliderar nu domänbranschen i Norden, för att expandera i Europa i nästa steg. Planen är att de förvärvade bolagen med tiden ska byta namn och varumärke till Ports Group.

Vad innebär förvärvet för verksamheten och de anställda i Malmö?

– Verksamheten fortsätter som vanligt. Vi värdesätter de anställda och deras starka kundrelationer, vi vill att de ska fortsätta bygga dem. För kunderna hoppas vi att det innebär en uppgradering till ett bredare produktutbud och marknadens bästa kundplattform, säger Magdalena Bonde.

Inbrands tidigare fyra delägare ska inte jobba vidare i bolaget – varför?

– Vi har redan anställda som gör det de skulle ha gjort, den expertisen behövs inte i Ports Group över tid, säger hon.

Inbrands vd Joel Malmborg är en av fyra likvärdiga delägare som nu säljer sina andelar och lämnar företaget. Övriga är Pernilla Ahlgren, Alexander Henriksson och Maria Andersson.

– Jag är mest stolt över våra fantastiska medarbetare och vart vi tagit företaget tillsammans. Sedan Inbrands start har vi hjälpt över 1.600 företag att skydda sina digitala tillgångar. Vi har i dag en stark kundstock med många stora internationella företag, säger Joel Malmborg och fortsätter:

– Vi är både glada och stolta över denna sammanslagning. Men just nu är det blandade känslor.

Vad ska ni göra nu?

– Jag tror inte någon av oss vet vad nästa steg är. Det hela har gått ganska snabbt.

Ni har väl råd med en fin vintersemester?

– Det är kanske något man har tid till nu, säger Joel Malmborg

Emiliano Strauss

Malmöbaserade Inbrand, som ägnar sig åt förvaltning av domännamn, varumärken och säkerhetstjänster, slukas av Ports Group, som i sin tur […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad