måndag 2 oktober 2023

inloggad som

34orna del III: Alla ska med

Vi har hittills tillkännagivit tio namn från 34orna 2022, elva om man räknar bägge Medea-grundarna. I dag presenterar vi bara fyra bolag från listan, men långt fler entreprenörer. Vi vägrar välja mellan olika unga medgrundare till innovationsbolag – alla ska med.

Hazem Ashour, 30, och Pascal Dettwiler, 30, har tagit fram matchningstjänsten Hemavi för rumskamrater och rumsuthyrning. Efter lanseringen förra året har de nu ändrat kurs till större städer i Europa där de märkt att intresset varit som störst. I år har de höjt ribban och siktar på att bli en helhetslösning för ett tryggt delat boende.

Suntribe fortsätter att öka försäljningen av sina ekologiska, mineralbaserade solkrämer. I år har grundartrion Hampus Tarras-Wahlberg, 31, Karl Roos, 33 och Julia Beyer, 29, lanserat flera nya produkter, som säljs i flera europeiska länder samt genom återförsäljare i Asien och Karibien.

Daniel Vaknine, 21, och Måns Skogman, 21, lanserade visselblåsartjänsten Visslan hösten 2021. Ett år senare har Okapia, bolaget bakom tjänsten, över 50 kunder.
– Vårt mål är att så småningom gå ihop med ett annat visselblåsarföretag eller ingå i en större grupp. Det finns betydligt fler spelare än för bara ett år sedan och marknaden kommer att konsolideras naturligt, säger vd:n Daniel Vaknine.

Vi har hittills tillkännagivit tio namn från 34orna 2022, elva om man räknar bägge Medea-grundarna. I dag presenterar vi bara […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad