torsdag 18 april 2024

inloggad som

… som inleder studier på dyslektiker

|  
|  ,

I höst planerar Karolinska Institutet, under ledning av professor Rune Brautaset, studier på mellanstadieelever med dyslexi. Hälften ska använda IMVI Labs produkt, hälften ska inte göra det, och i vår presenteras en jämförelse av utvecklingen av deras läsförmåga och samsyn.

– Vi gjorde liknande studier med vår tidigare produkt som var anpassad efter 3D-skärmar och de slutade väldigt positivt. Så vi väntar med stor tillförsikt på resultaten som kommer någon gång i vår, säger IMVI Labs vd Peter Carlsson.

Förutom dyslektiker planerar bolaget även att rikta in sig på strokepatienter. Dessa kan nämligen få dubbelbild, en typ av samsynsproblem, till följd av en stroke.

– Det finns fler kundgrupper vi kan rikta in oss på. Det fina med produkten är att den fungerar för alla, våra kunder är hittills personer mellan 8 och 81 år gamla, säger Peter Carlsson.

Första lanseringen har varit i Sverige och det nya kapitalet ska bland annat användas till att genomföra en svensk marknadsoffensiv. Sedan blir Storbritannien nästa steg för IMVI Labs.

– Eftersom produkten är lanserad och vi har visat att den fungerar med fina kundrecensioner så var det inte svårt att hitta kapital, ens i dessa tider. Det mesta kommer från affärsänglar och såddinvesterare. Till nästa steg kommer vi titta mer på möjliga strategiska partner, säger IMVI:s delägare och styrelseordförande Johan Billgren till Rapidus.

Emiliano Strauss

I höst planerar Karolinska Institutet, under ledning av professor Rune Brautaset, studier på mellanstadieelever med dyslexi. Hälften ska använda IMVI […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.