fredag 29 september 2023

inloggad som

30 miljoner till Helsingborgsforskare

|  
|  

Helsingborgsbaserade Aqilion har tagit in 30,5 miljoner kronor för att fortsätta sin utveckling av läkemedel, och samtidigt gett ut teckningsoptioner som kan ge bolaget ytterligare 20 miljoner kronor.

– Vi räknar med att kapitalet räcker för att driva våra projekt under det närmaste året, säger Sarah Fredriksson, vd för Aqilion.

Senast Aqilion tog in extern finansiering, 2018 och 2019, fick de 200 miljoner kronor. Sedan dess har bolaget byggt upp en portfölj av tidiga läkemedelsprojekt för behandling av kroniska inflammatoriska sjukdomar som i dag har få eller inga behandlingsalternativ.

– Vår läkemedelskandidat mot kronisk inflammation i matstrupen, EoE, testas för närvarande i en klinisk fas 1-studie. Den förväntas bli klar till sommaren 2023, liksom våra förberedelser inför nästa studie. I ett annat projekt ska vi nominera vår läkemedelskandidat för att sedan genomföra toxicitets- och säkerhetsstudier. Den utvalda substansen har potential att behandla exempelvis ledgångsreumatism och fibros, säger Sarah Fredriksson.

Den aktuella emissionen leddes av Fåhraeus Start Up and Growth Fund och LMK Forward tillsammans med Grenspecialisten, Nocroc Ventures och Mikael Lönn. Fåhraeus och Nocroc kommer in som nya delägare.

Elisabet Ottosson

Helsingborgsbaserade Aqilion har tagit in 30,5 miljoner kronor för att fortsätta sin utveckling av läkemedel, och samtidigt gett ut teckningsoptioner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad