lördag 4 maj 2024

inloggad som

Näringslivsprofiler går in i e-hälsobolag

|  
|  

Helsingborgsbolaget Wellbefy tar in 6,5 miljoner kronor i en ny investeringsrunda från en rad etablerade namn i det skånska näringslivet. Bolagets fokus är nu att skala upp verksamheten.

In i bolaget kommer nu bland andra Prisjakts grundare Joakim Bonde, Competensums grundare Ann-Sofi Aru, 1337-grundaren Martin Mazur och investeringsbolaget I Love Lund. En del av nytillskottet står även Almi för i form av företagslån.

Tre anställda blir nu sex, i takt med att bolaget upplever ett ökat behov av dess tjänster.

– Vår målsättning är att öka omsättningen med 100 procent det närmaste året, säger bolagets vd Sandra Jönsson.

Wellbefy utvecklar en e-hälsoplattform för företagshälsovård med idén att samla all hälsorelaterad information på ett ställe. Bolaget har ett 60-tal kunder och omsättningen ligger på 1,2 miljoner kronor.

– I dag har företag ofta olika typer av tjänster vilket gör det ineffektivt, kostsamt och svårt att mäta, säger Sandra Jönsson.

Mette Carlbom

Helsingborgsbolaget Wellbefy tar in 6,5 miljoner kronor i en ny investeringsrunda från en rad etablerade namn i det skånska näringslivet. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.