tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Amniotics breddar studie

|  
|  

Amniotics har fått klartecken att bredda sin kommande kliniska studie av bolagets stamcellsbehandling. Samtidigt har Lundabolaget värvat en ny vd.

– Det här innebär att vi får ett bredare indikationsområde som vi kan undersöka. Tidigare skulle vi titta isolerat på covid-19, nu har det vidgats till även andra svåra luftvägsvirus. Det mest kända är influensa typ A som orsakat flera tidigare pandemier, säger Marcus Larsson, som är medgrundare till Amniotics och sedan en månad tillbaka även vd.

Amniotics noterades på First North under 2021 och har tagit fram stamcellsprodukten PulmoStem, som är framtagen från fostervatten. Den var från början tänkt att behandla lungsjukdomen kol, men bolaget ändrade inriktning när pandemin tog fart. Efter att ha fått klartecken av tillsynsmyndigheterna i Storbritannien och Sverige ska produkten även testas mot andra virus.

Studien, som ska genomföras i Storbritannien och Sverige, inkluderar 18 patienter. Det är en fas 1b-studie, det vill säga en säkerhetsstudie.

– Det här en språngbräda för oss. Vi är ett litet bolag och ser att vägen framåt går genom strategiska samarbeten, säger Marcus Larsson.

Mette Carlbom

Amniotics har fått klartecken att bredda sin kommande kliniska studie av bolagets stamcellsbehandling. Samtidigt har Lundabolaget värvat en ny vd. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.