fredag 26 april 2024

inloggad som

Amniotics breddar studie

|  
|  

Amniotics har fått klartecken att bredda sin kommande kliniska studie av bolagets stamcellsbehandling. Samtidigt har Lundabolaget värvat en ny vd.

– Det här innebär att vi får ett bredare indikationsområde som vi kan undersöka. Tidigare skulle vi titta isolerat på covid-19, nu har det vidgats till även andra svåra luftvägsvirus. Det mest kända är influensa typ A som orsakat flera tidigare pandemier, säger Marcus Larsson, som är medgrundare till Amniotics och sedan en månad tillbaka även vd.

Amniotics noterades på First North under 2021 och har tagit fram stamcellsprodukten PulmoStem, som är framtagen från fostervatten. Den var från början tänkt att behandla lungsjukdomen kol, men bolaget ändrade inriktning när pandemin tog fart. Efter att ha fått klartecken av tillsynsmyndigheterna i Storbritannien och Sverige ska produkten även testas mot andra virus.

Studien, som ska genomföras i Storbritannien och Sverige, inkluderar 18 patienter. Det är en fas 1b-studie, det vill säga en säkerhetsstudie.

– Det här en språngbräda för oss. Vi är ett litet bolag och ser att vägen framåt går genom strategiska samarbeten, säger Marcus Larsson.

Mette Carlbom

Amniotics har fått klartecken att bredda sin kommande kliniska studie av bolagets stamcellsbehandling. Samtidigt har Lundabolaget värvat en ny vd. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.