lördag 4 maj 2024

inloggad som

StoryTourist lanserar Snabba cash i ny tappning

|  
|  ,

Nu släpper Malmöbolaget StoryTourist spelet “Snabba cash”, en adaptation som är framtagen i samarbete med författaren Jens Lapidus. Bolaget kombinerar mobilspel, ljudvandring och GPS-styrd stadsvandring där användaren kliver in i berättelsen.

– Det är jätteroligt att vi äntligen lanserar den här platsspecifika upplevelsen i Stockholm, där man kan kliva in i berättelsen och ta del av den på plats. Vi använder Unity som spelmotor, samma som används av “Pokémon Go”, säger Maria Lundin, PR- och marknadsansvarig för StoryTourist.

Bolaget, som håller till på Minc, har tidigare bland annat gjort Sherlock Holmes i London, Wallander i Ystad och en historia om ett universitetsmord på 1800-talet i Lund. Företaget startades av Johanna Forsman och Andreas Jansson 2016.

Johanna Forsman berättar att hösten huvudsakligen kommer fokuseras på att skapa fler berättelser, både dokumentära och historiska.

– Vi har slutit avtal med olika förlag om att göra den här typen av interaktiva ljudvandringar. Kommande höst gäller det för vår del att satsa på att sluta fler avtal och knyta fler skribenter till oss så att vi kan skala upp verksamheten. Nu ska vi skapa fler spännande turer, över hela landet. I Malmö kommer vi att skapa en historisk berättelse, mer än så kan jag inte avslöja i nuläget, säger Johanna Forsman.

Bolaget planerar en investeringsrunda under hösten som ska stänga på 10-15 miljoner lagom till jul.

Julia Eriksson

Nu släpper Malmöbolaget StoryTourist spelet “Snabba cash”, en adaptation som är framtagen i samarbete med författaren Jens Lapidus. Bolaget kombinerar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.