tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

App för kräsna barn värvar TopVisible-grundare

Den skånska appen Poow hjälper föräldrar att få matvägrande barn att äta. Nu har bolaget bakom stängt en kapitalrunda och fått in marknadsföringsbolaget TopVisibles grundare Magnus Äng som delägare och rådgivare.

Bolagets vd Philip Fransson köpte upp Poow Applications för två år sedan för att bredda och utveckla konceptet. I dag driver han vidare appen i det Helsingborgsbaserade bolaget Health Capacity Nordic, som i slutet av 2021 lanserades Poow i en ny version. Under hösten väntar ett samarbete med Magnus Äng för att vidareutveckla och marknadsföra konceptet.

– Under de kommande månaderna kommer vi att jobba nära TopVisible för att marknadsföra oss på sociala plattformar och även bygga eget innehåll, säger Philip Fransson.

Appen använder sig av spel, sagor och recept för att motivera barn – mellan två och fem år gamla – med ätsvårigheter att äta bättre. I måndags lanserade bolaget dessutom en ny affärsmodell, en rådgivningstjänst med dietister som kan ge stöd åt föräldrar. Den är tänkt att bli ett komplement till appen.

– Vi jobbar med att stötta föräldrarna att hantera utmaningarna i hemmet så bra som möjligt, säger Philip Fransson.

Mette Carlbom

Den skånska appen Poow hjälper föräldrar att få matvägrande barn att äta. Nu har bolaget bakom stängt en kapitalrunda och fått […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad