torsdag 28 september 2023

inloggad som

I Love Lund går till börsen

|  
|  

I Love Lund har lämnat in en ansökan om att notera sig på Spotlight Stock Market i slutet på månaden. Inga pengar tas in i samband med noteringen, investerarnätverket lever fortfarande på kassan från den förra kapitaliseringen. Enligt Björn Englund, bolagets grundare och vd, är målet snarare att sprida ägandet med ett fördelaktigt erbjudande till fler lundensare. 

– Värdet i vårt erbjudande kommer i tre delar: Man tjänar pengar, man gynnar Lunds utveckling och man får vara med på aktiviteter. Både sociala aktiviteter och investeringsaktiviteter, som att få delta i gemensamma investeringar, säger han till Rapidus. 

I Love Lund bildades 2016 och har i år utökat ägarantalet från runt 140 delägare i början av året till över 300, vilket är ett av Spotlights minimikrav. Nu är målet att inom de närmaste åren tiodubbla den siffran. 

– Vi täcker ungefär 0,3 procent av Lunds befolkning och är fortfarande okända för de allra flesta. Vi kan höja vår profil radikalt och bli ett naturligt tryggt investeringsalternativ och en säker exponering mot lokalsamhället och dess investerare, säger Björn Englund. 

Förra hösten tog I Love Lund in 20 miljoner kronor, varav en stor del finns kvar i kassan. Under första halvåret i år tog bolaget dessutom in ytterligare fem miljoner i samband med ägarspridningen. Samtidigt har I Love Lund investerat totalt knappt två miljoner i fyra nya portföljbolag – Wellbefy, EC2B, Meltspot och ProEthos – och gjort följdinvesteringar i ett dussintal bolag till ett totalt värde av knappt 3,5 miljoner kronor. Inga exits har ännu gjorts och enligt Björn Englund finns det heller inga konkreta planer på det i nuläget heller. 

– Vid ögonblicket när vi väljer att satsa på ett bolag är vår ambition att vara med i bolaget för evigt. Sen kan det ändras över tid. Det finns ett stort värde för entreprenörer i att ha långsiktiga ägare som oss, som är grundarvänliga, erbjuder gratis kompetens och ett stort nätverk, säger han. 

Emiliano Strauss

I Love Lund har lämnat in en ansökan om att notera sig på Spotlight Stock Market i slutet på månaden. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad