måndag 2 oktober 2023

inloggad som

EC2B skalar upp med ny mjukvara

|  
|  

Med lite tur kunde EC2B Mobility köpa en konkurrerande programvara och siktar nu på att växa snabbt. Lundabolaget planerar att ta in tio miljoner kronor för att skala upp verksamheten.

EC2B grundades som dotterbolag till Trivector Traffic och jobbar med mobilitetstjänster, riktade mot fastighetsbranschen. Med hjälp av bolagets app ska boende kunna boka olika former av transporter som elbilar, lådcyklar och kollektivtrafikbiljetter. Bolaget tar även fram mjukare lösningar, som ska få människor att välja mer hållbara transportvanor.

– Det finns ingen annan som levererar transporttjänster knutna till fastighetsmarknaden med hela konceptet som vi, säger Christer Ljungberg, EC2B:s styrelseordförande och en av Trivectors grundare.

Något som förändrat bolagets förutsättningar är att deras stora konkurrent i Sverige, Ubigo, köptes upp av ett franskt bolag, som sedan valde att lägga ner verksamheten. Men mjukvaran fanns kvar.

– Så vi köpte den för några hundratusen kronor, den hade kostat tio miljoner kronor att ta fram. Sedan har vi utvecklat och vässat den för ytterligare några hundra tusen, säger Christer Ljungberg.

Just nu har EC2B två ankarprojekt: Ett större verksamhetsområde i Göteborg, där bolaget ska leverera mobilitetshubbar, och projektet Cykelskrapan i Lund. Där samarbetar EC2B med fastighetsbolaget Brinova, som bygger om ett kontorshus utan parkeringsplatser till bostäder.

– Det senaste året har området expanderat även globalt och plötsligt blivit väldigt hett. Det gäller att vara med i det fönstret, säger Christer Ljungberg.

Mette Carlbom

Med lite tur kunde EC2B Mobility köpa en konkurrerande programvara och siktar nu på att växa snabbt. Lundabolaget planerar att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad