lördag 30 september 2023

inloggad som

Ny app redo för skarp lansering

|  
|  

På måndag lanseras Malmöbolaget Progress Me:s plattform. Appen som behandlar ätstörningar har som mål att bli en ledande aktör på området och lanseras efter flera års utveckling nästa vecka.

– På måndag går vi ut med den stora lanseringen, påbörjar en marknadsföringskampanj och har ett lanseringsevent. Sedan har vi redan väldigt många användare i appen, säger Progress Mes grundare och vd Petronella Gustafsson.

Ungefär 10.000 användare är anslutna till plattformen som använder sig av ett behandlingsprogram för att bland annat stärka självkänsla och självförtroende. I nuläget är det åtta personer som jobbar med företaget, som har sin bas på Minc i Malmö.

– Vi hade ett samarbete med Region Halland förra sommaren som en pilot av appen. Då fick vi en hel analys om hur vi kunde arbeta vidare samt en validering av den, säger Petronella Gustafsson.

Petronella Gustafsson nämner långa köer och ett bristfälligt stöd till anhöriga till patienter med ätstörningar som skälen till att appen ska fylla ett tomrum. Målet är att på längre sikt är att arbeta med regionerna och bli en vårdaktör. Hon hoppas att de aldrig behöver ta betalt av patienterna, utan de riktar sig snarare till deras anhöriga.

– Nu efter lanseringen är tanken att vi vill ha in och sprida appen till närstående, det är ofta där vi tänker ta betalt. Målet är att vi på kort sikt växa med 5000 nya betalande användare, säger Petronella Gustafsson.

Mette Carlbom

På måndag lanseras Malmöbolaget Progress Me:s plattform. Appen som behandlar ätstörningar har som mål att bli en ledande aktör på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad