fredag 3 maj 2024

inloggad som

Parlametric expanderar i Europa…

|  
|  

Lundabaserade Parlametric, som analyserar medarbetares och kunders åsikter i realtid, satsar stort på den europeiska marknaden efter att ha tagit in tio miljoner kronor i en investeringsrunda.

– Vårt övergripande fokus är att knyta så många långa avtal som möjligt med så stora och intressanta kunder som möjligt. Vi planerar faktiskt en till runda i höst, beroende på hur intäkterna ser ut. Just nu ser det bra ut då vi har löpande abonnemangsintäkter från våra kunder. Vi har fått fart på försäljningen så det är egentligen inte så brådis med att ta in externt kapital, säger Parlametrics vd Thomas Strandberg.

Bolaget bildades 2017 och analyserar kommentarer i sociala medier, chattar, telefonsamtal och mejlväxling för att ge en fördjupad bild av kunders åsikter i realtid. Analysverktyget bygger på forskning inom kognitionsvetenskap och bolaget har idag ett trettiotal anställda i Lund.

Försäljnings- och prenumerationsintäkterna låg på 8,5 miljoner kronor 2021. Inför nästa räkenskapsår hoppas Thomas Strandberg att bolaget åtminstone tredubblar försäljningen.

Julia Eriksson

Lundabaserade Parlametric, som analyserar medarbetares och kunders åsikter i realtid, satsar stort på den europeiska marknaden efter att ha tagit […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.