fredag 3 maj 2024

inloggad som

…och släpper USA

|  
|  

Parlametric hade långtgående planer på att expandera till USA förra året, men där har man dragit i handbromsen och vill nu komma in på mer närliggande marknader.

– Vi har tänkt om lite granna. Det är kostsamt, komplext och tidsskillnaden blir svår, så vi har tagit ett strategiskt beslut att vänta och prioritera de närmaste marknaderna i Europa. Vi vill vara mer spjutspets och ta över stora marknadsandelar i Sverige. Vi har fått våra första norska och finska kunder i år och har planer på att sträcka ut till England i höst, säger Parlametrics vd Thomas Strandberg.

Parlametrics främsta flaskhals just nu är enligt honom att det är ett relativt litet och okänt bolag än så länge. Man kommer därför att satsa på att öka kännedomen om företaget och hoppas så få fler kunder inom sektorerna bank, försäkring, energi, e-handel och telekom.

– Det är branscher med mycket kapital och stora kundvolymer, och som dessutom skapar legitimitet. Vi har även satsat på offentliga upphandlingar och hamnat i ett läge där vi blir inbjudna till dem, vilket innebär ett nytt intäktsben för oss, säger Thomas Strandberg.

Julia Eriksson

Parlametric hade långtgående planer på att expandera till USA förra året, men där har man dragit i handbromsen och vill […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.