onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Nattaro Labs etablerar sig i USA

Nattaro Labs bildar dotterbolaget Nattaro Labs Inc i USA och påbörjar försäljningen på den amerikanska marknaden. På samma gång får bolaget en Europaregistrering och kan starta försäljning i flera europeiska länder.

– Vi har nu hela infrastrukturen på plats i USA, med lager och allt vad det innebär. Vi har etablerat kontakt med några av de stora aktörerna i skadedjursbranschen och bolaget drivs från Georgia av Andreas Olsson, före detta COO på Anticimex största nordiska konkurrent Nomor, säger Nattaro Labs vd Carl-Johan Gustafson.

Bolaget, som tar fram produkter för att bekämpa vägglöss, jobbar nu på att få klart registreringen i USA för en av sina huvudprodukter: en patenterad tejp mot vägglöss.  Bolagets fälla, ett doftbetet för vägglöss, har redan börjat säljas på den amerikanska marknaden.

– Det är verkligen ett steg i rätt riktning för oss. I USA är vägglöss ett ännu mer utbrett problem än i Europa, så där har vi en stor marknad som väntar där vi verkligen kan göra skillnad för både privatpersoner och företag.

Förra månaden fick företaget godkänt för en Europaregistrering för tejpen, vilket betyder att den öppnar upp för försäljning i flera nya länder.

– Vi kan nu expandera i både Europa och USA. Pandemin har tagit hårt på bolaget, men nu ser vi att resandet är igång igen. Det går hand i hand med marknaden som nu börjar öppna upp sig, vilket betyder mycket för våra tillväxtmöjligheter, säger Carl-Johan Gustafson.

Julia Eriksson

Nattaro Labs bildar dotterbolaget Nattaro Labs Inc i USA och påbörjar försäljningen på den amerikanska marknaden. På samma gång får […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad